Horgászat a Völgységben

Horgászat a Völgységben

Szálkai – horgásztó
Szálkai Víztározó és a Hal-Szálka Horgászegyesület kezelésében működő Szálkai Iszapoló tó, a mellette elterülő szekszárdi dombvidék leghosszabb északkelet-délnyugati irányú völgyében folyó Lajvér patak elzárásával jöttek létre több mint 38 éve. Ezek a völgyzáró-gátas víztestek a faluk egyik legnagyobb vonzerejévé váltak az eltelt időszak alatt. Szálkai Víztározó kiváló választás néhány napos horgászatra és rövidebb, hosszabb családi kiruccanásra, üdülésre is egyaránt, az év minden szakában.  A nyári szezonban a Víztározó keleti végében elhelyezkedő strand, a fürdési, a csónakázási, és más kikapcsolódási lehetőségeknek is a színtere. A horgászvizek déli oldalán vezet az országos kéktúra útvonala.
A víz átlag mélysége 3 méter. (A befolyásnál 1 méter, a kifolyó zsilip közelében 9 méter.)A fenékviszonyokra az agyagos, iszapos állapot a jellemző. A növényzetet parti nád alkotja foltokban, kevés sás, hínár, és sulyom is található.
Halfajok: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, balin, keszegfélék, törpeharcsa, angolna, pisztráng
Nyitva tartás:  hétfő – vasárnap 05:00-24:00
Napijegy megvásárolható helyben a tónál lévő horgászháznál, ára: 4.000 Ft
További információ:   www.halszalkahe.hu     halszalkahe@gmail.com


Sötétvölgyi  – horgásztó
A tó nem csupán horgászcentrum, de remek kirándulóhely is, a remek kirándulásokat lehet tenni a turistaútvonalakon. A tóval szemben a nemrégiben kialakított Sötétvölgyi Szabadidőközpontban kávézó, gyermekjátszó található. A tó mellett padok várják az idelátogatókat.
A horgásztó átlagmélysége 1 méter, a déli part mentén sekélyebb, míg a főút felől jelentősebb a vízmélység (max. 2,2 m). A tó fenékviszonyait leginkább agyagosként, iszaposként jellemezhetjük. A mederben helyenként bokor és fa maradványok képeznek akadókat, a töltéssel párhuzamosan kisebb medertörések jelentenek búvó- és táplálkozóhelyet a halaknak, valamint a szigetek partvonalának meghorgászása is kiváló halfogási lehetőségekkel kecsegtetnek. A part menti nádasok, kidőlt fák és a horgászok munkájaként kialakított süllőfészkek is jó haltartók.
A Sötétvölgyi-horgásztó legjellemzőbb halfajai a ponty, harcsa, amur, keszeg, kárász, süllő és a csuka.
Napijegyes horgászat április 1-től lehetséges naponta 6:00-tól 20:00-ig.
Napijegy ára 3.900 Ft, megvásárolható a
– pár km-re lévő településen Kakasdon a Panyola Presszóban, Petőfi u. 326.   Nyitva: H-V 06:00-22:00  vagy
-Szekszárdon a Bachusz Horgászboltban, Széchenyi u. 55.  Nyitva: H-P 08:00-17:00; Szo: 08:00-12:30
További információ: Közalkalmazotti Horgász Egyesület    www.kozalkalmazottihe.hu    

Bonyhád–Börzsöny, Tóparti Vendégház  Bojlis tava
(csak szállóvendégeknek)
Bonyhád lábánál, csodálatos erdővel övezett környezetben egy magánkézben lévő mesterséges horgásztavon van horgászati lehetőség szállással együtt.  A vendégház szomszédságában található a (100 m) 4,5 ha-os bojlis tó, horgászat csak szállóvendégeknek lehetséges és ingyenes.
További információ: Tóparti Vendégház  Telefon: +36 30 685-9173,
E-mail: szekszardi60@gmail.com

Ugrás a lap tetejére